آسمان ۲۷ دی ۱۴۰۳ را از دست ندهید | مریخ در نزدیک‌ترین حالت خود به زمین هزینه هر سرچ برای گوگل چقدر تمام می‌شود؟ | اولین کلمه‌ای که در گوگل سرچ شد، چه بود؟ بسته‌های هدیه همراه اول به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی کاربران واجد شرایط دریافت توکن پاوز مشخص شدند + آموزش چه شغل‌هایی از انقلاب هوش مصنوعی در امان می‌مانند؟ دسترسی کاربران ایرانی به سایت ایسوس مسدود شد محدودیت گوگل آنالیتیکس برای کاربران ایرانی و واکنش معاون وزیر ارتباطات سال ۲۰۲۴ میلادی گرم‌ترین سال تاریخ اعلام شد اولین موتورسیکلت پرنده جهان رونمایی شد + ویدئو علت گسترش آتش‌سوزی‌های وحشتناک لس آنجلس و کالیفرنیا چیست؟ + عکس و نقشه ایلان ماسک از حملات شدید خود به رهبران بریتانیا به دنبال چیست؟ گوگل از مقاله‌های صفحه دیسکاور، پادکست می‌سازد یک فیزیکدان ادعا می‌کند «پارادوکس پدربزرگ» سفر در زمان را حل کرده است زمان احتمالی عرضه آیفون SE ۴ مشخص شد تلگرام همکاری‌اش را با دولت‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران افزایش داده است شرکت متا رویکردش در نمایش محتوای سیاسی در فیسبوک، اینستاگرام و تردز را تغییر می‌دهد تریلر جدید فصل دوم سریال «آخرین بازمانده از ما» (The Last of Us) + ویدئو معاون وزیر علوم: هدف ما در برنامه هفتم توسعه کشور، رسیدن به رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهان است تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان
سرخط خبرها

ادعای جدید دانشمندان درباره عمر جهان

  • کد خبر: ۱۷۴۰۷۱
  • ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷
ادعای جدید دانشمندان درباره عمر جهان
به تازگی گروهی از محققان دانشگاه اتاوای کانادا با مدل‌های کنونی درباره عمر جهان را زیرسؤال برده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - بسیاری از دانشمندان باور دارند که عمر جهان ما از لحظه مه‌بانگ تاکنون به حدود ۱۳.۷ میلیارد سال می‌رسد. اما حالا گروهی از محققان دانشگاه اتاوای کانادا با زیر سؤال بردن مدل‌های کنونی، عمر جهان را در حدود دو برابر مقدار فعلی یعنی ۲۶.۷ میلیارد سال پیش‌بینی کرده‌اند تا برخی از مشکلات موجود در نظریه جهان ۱۳.۷ میلیارد ساله را برطرف کنند.

سال‌هاست که اخترشناسان و فیزیک‌دانان عمر جهان را با اندازه‌گیری زمان سپری‌شده از مه‌بانگ یا بیگ‌بنگ و بررسی عمر کهن‌ترین ستارگان محاسبه می‌کنند. عمر جهان در سال ۲۰۲۱ با استفاده از تکنیک‌ها و فناوری‌های پیشرفته و مدل Lambda-CDM در حدود ۱۳.۷۹۷ میلیارد تخمین زده شد. ولی حالا دانشمندان دانشگاه اتاوا نظر دیگری را مطرح کرده‌اند.

در مدل جهان ۱۳.۷ میلیارد ساله، وجود ستاره‌هایی مثل «متوشالح» بسیار عجیب است، چون سن آن‌ها بیشتر از سن جهان به‌نظر می‌رسد. از طرف دیگر، تلسکوپ فضایی جیمز وب کهکشان‌هایی را پیدا کرده است که در مراحل بسیار پیشرفته تکاملی قرار دارد و اندازه آن‌ها به‌طرز شگفت‌آوری کوچک است.

نظریه «نور خسته» از «فریتز زوئینکی» می‌گوید سرخ‌گرایی نور کهکشان‌های دوردست به‌خاطر ازدست‌رفتن تدریجی انرژی فوتون‌ها در طی فواصل بسیار طولانی در کیهان حاصل می‌شود. ولی این نظریه با مشاهدات ما تفاوت دارد.

«راجندرا گوپتا»، استادیار فیزیک دانشکده علوم دانشگاه اتاوا که محقق اصلی این پژوهش بوده، دریافته است که اگر اجازه هم‌زیستی نظریه نور خسته با جهان درحال انبساط را بدهیم، پذیرش مجدد سرخ‌گرایی به‌عنوان یک پدیده هیبریدی و نه پدیده‌ای محض که بر اثر انبساط به‌وجود آمده، ممکن می‌شود.

گوپتا همچنین از ایده «ثابت جفت‌سازی» صحبت می‌کند که فرضیه آن توسط «پل دیراک» مطرح شده است. ثابت‌های جفت‌سازی ازجمله ثابت‌های بنیادی علم فیزیک هستند که بر برهم‌کنش‌های میان ذرات حکم‌فرمایی می‌کنند.

به گفته دیراک، این ثابت‌ها می‌توانند در طول زمان متفاوت باشند. اگر اجازه تکامل آن‌ها را بدهیم، پنجره زمانی برای تشکیل کهکشان‌های اولیه‌ای که با سرخ‌گرایی بالا توسط تلسکوپ جیمز وب دیده شده‌اند، از چند صد میلیون سال به چند میلیارد سال قابل افزایش است. در این حالت، راحت‌تر می‌توان سطح پیشرفت و اندازه کوچک این کهکشان‌ها را توضیح داد.

به‌علاوه، گوپتا می‌گوید تفسیر سنتی «ثابت کیهانی» که به اثر انرژی تاریک بر انبساط جهان اشاره می‌کند نیز نیازمند اصلاح است. اعمال این تغییرات در مدل کیهانی به ما کمک می‌کند تا معمای کهکشان‌های کوچک در ابتدای جهان را حل کنیم و رصد‌های دقیق‌تری داشته باشیم.

نتایج پژوهش حاضر به‌صورت مقاله‌ای در ژورنال Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->